1.FESTIVAL DECHOVÝCH HUDEB V ČÁSLAVI

1.FESTIVAL DECHOVÝCH HUDEB V ČÁSLAVI

Na historicky prvním festivalu dechových hudeb v čáslavském divadle vystoupí

Věnovanka - Čáslavská dechovka, která získala již několik zlatých pásem z mezinárodních soutěží. V roce 2017 se stala Laureátem festivalu Vejvodova Zbraslav.

Táboranka - Dechová hudba Táboranka je složena z muzikantů sousedních obcí a měst v Podkrkonoší kolem obce Košťálov. Této oblasti vévodí hora Tábor, podle které jsme naši kapelu kolem roku 2000 pojmenovali - TÁBORANKA. V našem kraji nejsou dechové soubory tak četně rozšířené jako v krajích moravských. Těžko bychom dali dohromady dechovku a nebo dokonce i dvě z muzikantů v jedné vesnici. Ale ti, kteří v Táborance hrají, hrají s chutí, s láskou a s radostí...

Mladá muzika Šardice - Dechová hudba Mladá muzika Šardice byla založena v roce 1980. V roce 2005 oslavila 25 let od svého založení. Soubor má nyní kolem 45 členů, včetně stálých zpěváků, hraje v tradičních slováckých krojích. Věkový průměr je 16 let. Jeho repertoár tvoří skladby lidové a také skladby koncertního charakteru. Taktéž hraje do pochodu. Spolupracuje s místními mažoretkami.

Délka akce: 150 minut

Galerie

Informace o akci a jejím konání

Hudba: Věnovanka, Táboranka, Mladá muzika Šardice