ČTYŘI VRAŽDY STAČÍ DRAHOUŠKU

ČTYŘI VRAŽDY STAČÍ DRAHOUŠKU

DIK Chotěboř

Představení vzniklo na motivy filmové komedie z roku 1970, natočené podle scénáře Miloše Macourka a Oldřicha Lipského, kteří se inspirovali detektivní knihou Mrtvým vstup zakázán chorvatského autora Nenada Brixyho. Scénky a hlášky známé z tohoto filmu, v čele se svéráznou bytnou paní Harringtonovou, v podání Marie Rosůlkové, se staly pro mnohé diváky legendárními.

Převést svůj oblíbený film do divadelní podoby se rozhodli v loňském roce Václav Chalupa

s Janou Formánkovou, zakládající členové souboru, u příležitosti pěti let činnosti divadélka.

Divadélko DIK (Divadélko Ivany Kozubové aneb Divadélko individuální kultury) vzniklo v březnu 2013 v Chotěboři. Zakládající členové jsou: vedoucí souboru Václav Chalupa, Jana Formánková a Stanislav Michek. Zpočátku naše činnost směřovala spíše k dětskému publiku. Později jsme navázali spolupráci s Městskou knihovnou Chotěboř a s organizací Cekus, která má na starosti téměř veškeré kulturní dění v Chotěboři. S těmito organizacemi jsme připravovali různé jednorázové akce, např. Jubileum chotěbořského rodáka spisovatele Ignáta Hermanna, Oslavy 700 let narození Karla IV, Rok baroka, Oslavy 100 let republiky, Prvorepublikový ples, Vítání prvního parního vlaku v Chotěboři, apod.

Vzhledem k tomu, že se náš soubor v současné době rozrostl na 20 členů, rozhodli jsme se připravit klasickou divadelní hru. Do budoucna věříme, že se naše činnost bude nadále úspěšně rozvíjet.

Délka akce: 120 minut

Galerie

Informace o akci a jejím konání

Hrají: Jitka Cempírková, Jan Látka, Jana Formánková, Václav Chalupa, Iva Lišková, Iva Lišková ml., Markéta Kadlecová, Petr Lorenc, Lenka Lorencová, Jiří Málek, Zdeněk Matějka, Stanislav Michek, Štefan Růžička, Daniel Danes