SETKÁNÍ S VÝZNAMNÝMI OSOBNOSTMI: Matěj a Petr Formanovi

SETKÁNÍ S VÝZNAMNÝMI OSOBNOSTMI:  Matěj a Petr Formanovi

Beseda bude online, linky včas zveřejníme.

Matěj a Petr Formanovi jsou synové režiséra Miloše Formana a zpěvačky Věry Křesadlové. Před kamerou se poprvé objevili jako malí kluci ve slavné „rodině Homolkových“. Petr vystudoval na DAMU loutkoherectví a Matěj na VŠUP filmovou a televizní grafiku. V roce 1991 založili Divadlo bratří Formanů, jež je společenstvím herců a komediantů bez stálé scény a pevně ohraničeného uměleckého souboru, svázaným blízkým názorem na práci i na způsob života. Po celou dobu své existence divadlo usiluje o vytvoření originálního výrazového tvaru v alternativních prostorách. Soustředí kolem sebe profesionální herce, režiséry, dramaturgy, tanečníky a výtvarníky.

Na prvním ročníku Festivalu Formanova Čáslav mělo Divadlo bratří Formanů vystupovat v Boudě na čáslavském náměstí s legendárním představením Deadtown. Vzhledem k opatřením souvisejících s pandemií musela být všechna představení zrušena.

Bratři Formanové budou besedovat s čáslavským publikem v den, kdy v odpoledních hodinách bude slavnostně odhalena busta jejich otce, režiséra Miloše Formana, na jeho rodném domě.

Délka akce: 100 minut

Galerie

Informace o akci a jejím konání