TŘINÁCT U STOLU (Marc-Gilbert Sauvajon)

TŘINÁCT U STOLU

Agentura HARLEKÝN Praha / Divadlo LUCIE BÍLÉ Praha

Strhující herecký koncert ve francouzské komedii o pověrčivé Madeleine, která dokonale zamotá osudy pozvaných hostů. V hlavních rolích této vynikající komedie excelují SIMONA STAŠOVÁ a MIROSLAV ETZLER.

Manželé Madeleine a Antoine Villardierovi ve svém domě chystají slavnostní večeři pro vybranou společnost. Madeleine je pověrčivá a zoufale se snaží zabránit hrozícímu počtu třinácti hostů u stolu. Pokaždé když se zdá, že je zasedací pořádek konečně vyřešen k její spokojenosti, nastanou komické situace vyplývající ze vztahů všech pozvaných hostů. Pověrčivá Madeleine dokonale zamotá jejich osudy. Podaří se slavnostní večer zachránit, anebo skončí katastrofou?

Komedie Třináct u stolu slavila obrovské úspěchy v Pažíži, v Římě, i po celé Evropě a dočkala se i filmového zpracování. V hlavních rolích se tehdy představili Micheline Presle a Fernand Gravey. V jedné z rolí debutovala pozdější velká hvězda Annie Girardot.

Délka představení: 2 hodiny a 40 minut včetně přestávky.

Délka akce: 160 minut

Galerie

Informace o akci a jejím konání

Hrají: Simona Stašová, Miroslav Etzler, Simona Postlerová / Miroslava Pleštilová, Julie Šurková, Otto Rošetzký, Čestmír Gebouský, Martin Cikán • Autor divadelní hry: Marc-Gilbert Sauvajon • Překlad: Alexander Jerie • Režie: Vladimír Strnisko