6. FESTIVAL DECHOVÝCH HUDEB

6. FESTIVAL DECHOVÝCH HUDEB

Zveme Vás na tradiční festival dechových hudeb. Hřebem celého festivalu budou tentokráte BABOUCI.

Kapela Babouci se pyšní titulem nejstarší jihočeské dechovky, která bez přestání stále vystupuje po celé České republice, ale nebrání se ani účinkování v zahraničí. Počátek kapely se datuje do r.1868 , kdy kapelu založili bratři Baboučkové z obce Němčice, kterým se po chalupě říkalo Babouci, odtud ten název kapely. Letos tedy slavíme již 155 let nepřetržitého trvání. Doufejme ,že za podpory všech fanoušků, kteří se sdružují v Klubu skalních příznivců Babouků a dalším obdivovatelům tohoto originálního stylu dechovky, budou Babouci vyhrávat ještě dlouhá léta.

Babouci udržují původní styl kapely v jedenáctičlenném obsazení .Tento styl spočívá v tom, že zpívá sborově celá přední řada včetně bubeníka a tento zpěv je prokládán postupně sóly klarinetů, křídlovek a baskřídlovek. Ve druhé řadě potom doprovázejí dvě doprovodné trubky, bastrubka, bicí a tuba. Doménou kapely jsou jihočeské lidové písničky, které jsou prokládány orchestrálními skladbami. Babouci jsou jedna z nejvytíženějších dechových kapel v celé České republice.

Dále jsme si pozvali Pardubickou 6:

V roce 2007 zahájili spolupráci zkušení muzikanti pod vedením Ládi Šauera a hned na jaře následujícího roku přišly první nabídky a hry nové kapely PARDUBICKÁ 6. Jak již z názvu vyplývá, kapelu tvoří šest členů, kteří jsou naladěni na stejnou notu, dechovou hudbu. Do repertoáru PARDUBICKÉ 6 patří melodie z Čech a Moravy, ale i další žánry, které jsou příjemné k poslechu i k tanci. Svým vystoupením přináší posluchačům dobrou náladu a pocit dobře stráveného večera či odpoledne. PARDUBICKOU 6 je možné pravidelně vidět na koncertech, setkání rodáků, adventních posezeních, na plesech, tanečních zábavách či festivalech. Kapela je známá nejenom posluchačům v Čechách ale i na Moravě a její melodie můžete slyšet na vlnách Českého rozhlasu Pardubice a rádiu Dechovka. PARDUBICKÁ 6 natočila CD pod názvem „Pro maminku“. Kapela díky spolupráci s profesorem kroměřížské konzervatoře Rudou Beranem a textařkou Mílou Dvořákovou přinese i v budoucnu mnoho nových skladeb.

A domácí Věnovanka, tu ale již všichni znáte a chystáme pro Vás opět super program.

Délka akce: 120 minut

Galerie

Informace o akci a jejím konání