SVATBA BEZ OBŘADU

SVATBA BEZ OBŘADU

Divadelní společnost HÁTA Praha

(Jean Girault, Jacques Vilfrid)

Další vynikající komedie Divadla HÁTA, která byla původně v roce 1963 zfilmována pod názvem Pouic Pouic s Louis de Funesem a Mireille Darcovou v hlavních rolích.

Bez obřadu se můžete dát zpopelnit, ale ne se vdát. To si myslel leckterý z aktérů brilantní francouzské situační komedie, než vstoupil do hry mladý sympatický a nad poměry výřečný pojišťovací agent, než odcestoval razantní a trochu nervózní milionář Leonard se svou půvabnou a éterickou manželkou za obchodem do Paříže, než se jejich jediný pravý syn vrátil z brazilských pralesů a především: než zůstaly rodinné akcie v rukou manželky a rodinné sídlo v rukou dcery. Když to vše pak znásobíme odmítaným nápadníkem z lepší rodiny a vydělíme domnělým sňatkem, výsledkem je řízný komediální zmatek plný omylů a nevinných léček, lehkosti a nonšalantní elegance ve vtipných dialozích a v bláznivých, originálně vypointovaných situacích. To vše ve výsostně francouzském stylu. Průšvih střídá průšvih, pohroma pohromu.

Nenechte si ujít tuto příjemně laděnou odpočinkovou komedii!

Délka akce: 130 minut

Informace o akci a jejím konání

Hrají: Hana Kusnjerová / Kristýna Kociánová / Betka, Adéla Gondíková / Mahulena Bočanová, Ivana Andrlová / Olga "Háta" Želenská, Václav Jiráček / Filip Tomsa, Pavel Nečas / Martin Sobotka, Juraj Bernáth / Roman Štolpa, Petr Gelnar / Marcel Vašinka, Lukáš Pečenka / Jaroslav Slánský • Režie: Jaroslav Slánský