TANEC PO STRUNÁCH

TANEC PO STRUNÁCH

Duo Siempre Nuevo

NOVÁ SCÉNA / Program se nese v duchu převážně tanečních skladeb a rytmů. Od španělského Fandanga z díla Luigi Boccheriniho přes Španělské tance Enrique Granadose až po současné autory Mathiase Duplessyho a jeho Danse des sentiments či Lukáše Sommera, který duu Siempre Nuevo složil skladbu s názvem Tanec po strunách, si každý posluchač přijde na své. Obě kytary se rozezní ve všech barevných a dynamických paletách, které v sobě skrývají.

Kytarové duo Siempre Nuevo bylo založeno v říjnu roku 2007 dvěma vynikajícími českými kytaristy Matějem Fremlem (*1982) a Patrickem Vacíkem (*1984) během jejich společných studií na Hochschule für Musik FRANZ LISZT v německém Weimaru. Od té doby jsou tito mladí umělci pravidelně zváni na nejrůznější koncerty a festivaly jak v České republice, tak po celém světě. Vystupovali mimo jiné v Číně, Perú, Brazílii, Itálii, Polsku, Německu, Chorvatsku, Bosně a Hercegovině a dalších evropských zemích.

Duo Siempre Nuevo se kromě sólové dráhy odhodlalo i k různým projektům jako Guitarra Cantante s mezzosopranistkou Evou Garajovou, Večer evropských melodií se sopranistkou Markétou Fassati či 4+2 se smyčcovým kvartetem Epoque Quartet. Na svém kontě mají již čtyři CD: First Steps (2010), Domenico Scarlatti: Sonatas (2012), Guitarra Cantante (2017) a Made for you (2022).

Délka akce: 80 minut

Galerie

Dusíkovo divadlo uvádí

Kliknutím na datum nebo čas zobrazíte podrobnosti představení
Středa, 9. 10. - 19:00 Koupit
Dusíkovo divadlo
Název: TANEC PO STRUNÁCH
Cena: 150,00 Kč
Místo: Dusíkovo divadlo
Masarykova 194
286 01 Čáslav
Zobrazit na mapě